Contact details

Latest news

Amazon Web Services investerar stort i Sverige

Apr 4th, 2017   News


Amazon Web Services (AWS), världens största företag inom molntjänster och del av det amerikanska företaget Amazon, väljer att investera stort i Stockholmsregionen. Investeringarna visar på Sveriges starka position och attraktiva läge för datacenterinvesteringar. Tre datacenter kommer att byggas i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm och de förväntas vara i drift redan under 2018.

Det är nu klart att Amazon Web Services gör sin nästa stora satsning i Sverige. Investeringen kommer göra Sverige och Stockholmsregionen till navet i AWS satsning i norra Europa.

Patrik Öhlund, VD för Node Pole, bekräftar idag nyheten och gratulerar alla inblandade parter;

Vi är mycket glada att Amazon Web Services har valt att göra sin nästa stora etablering i Sverige och vi gratulerar Västerås, Eskilstuna och Katrineholm till de fantastiska möjligheter detta innebär. Vi vill även gratulera Business Sweden och Invest Stockholm för ett imponerande arbete som kommer bana vägen för flera framtida investeringar i Sverige och Norden.

Sveriges erbjudande vad gäller datacenteretableringar växer sig allt starkare, och Patrik Öhlund bekräftar denna bild;

Investeringen visar ytterligare på den attraktionskraft som finns i den svenska marknaden för datacenterinvesteringar. Det förmånliga kostnaderna, grön energi, enkelhet och förutsägbarheten i marknaden och kort svarstid för data är alla starka skäl för att välja Sverige.

AWS pekar även på den snabbt växande marknaden i Sverige och Norden, med en stark startup-scen och många starka etablerade företag. Dessa världsledande svenska företagen har höga krav på sina molntjänster, något som AWS nu kommer kunna erbjuda alla sina kunder på den nordiska marknaden.

För ytterligare information, kontakta:
Christoffer Svanberg
CMO, Node Pole
+46 706 20 88 70
christoffer.svanberg@nodepole.com


About Node Pole
Node Pole is Sweden’s commercial investment and development hub providing dedicated support for investors within the cloud industry, as well as other emerging energy-intensive industries such as e.g. carbon production and battery production. Known from data center establishment successes such as Facebook in the north of Sweden, Node Pole is as of 2017 owned by power companies Vattenfall and Skellefteå Kraft – with the purpose of proactively enabling new business into Sweden and for the European market. With a core team of dedicated professionals, Node Pole Alliance with 60+ members, as well as partner sites, municipalities and national Government authorities, The Node Pole assures you a fast, flexible and scalable transition into a new industrial era.

För mer information
http://www.business-sweden.se/datacenters/
http://www.investstockholm.com/
https://aws.amazon.com